Bedrijfsovernames

Ons doel: een duurzame deal

Wilt u groeien door acquisitie, maar kunt u niet zo één, twee, drie een geschikte overnamekandidaat vinden? Hebt u de kans om een bedrijf over te nemen en wilt u hulp bij de onderhandelingen? Staat u op het punt een deal te sluiten en wilt u de zekerheid dat u alles goed geregeld hebt?

Voor het midden- en kleinbedrijf is Nunes dé overnamespecialist in de regio, en dan met name de aankoopspecialist. Want in zo’n 80% van de bedrijfsovernames waarbij we betrokken zijn, vertegenwoordigen we de ‘kopende kant’. Met onze persoonlijke benadering, waarmee we ons onderscheiden van de grotere fusie- en overnamespecialisten, zitten we dicht op het proces en staan we dicht bij de ondernemer.

In de begeleiding van bedrijfsovernames komt al onze expertise samen. Onze financiële kennis, ons commercieel inzicht, onze juridische expertise en bovenal: onze onderhandelingsvaardigheden. Want een goede deal moet niet alleen ‘technisch’ in orde zijn, maar moet beide partijen ook een goed gevoel geven. Alleen dan is er volgens ons sprake van een duurzame deal.

Wij begeleiden ondernemers gedurende het hele overnametraject:

  • Vinden en benaderen van geschikte kandidaten
  • Onderzoek naar cijfers, contracten en andere bedrijfsinformatie
  • Voeren van de onderhandelingen
  • Opstellen van de overeenkomst en andere juridische documenten

Bedrijfsoverdracht is een vak dat je kunt opsplitsen in gespecialiseerde vakgebieden (rechtsgebieden, financieel, waardebepaling, fiscaal, emotioneel etc.).

Wij zijn ervan overtuigd dat als je bijvoorbeeld gespecialiseerd bent in het maken van een waardebepaling dit niet betekent dat je een bedrijfsoverdracht tot stand kunt brengen. Zoals je ook niet als bandenspecialist zomaar een hele auto in elkaar kunt zetten. 

Nunes staat voor het totaalconcept, wij helpen je om je droom van een geslaagde bedrijfsovername waar te maken waar we de deelgebieden in samenhang benaderen. Zodat we de beste deal voor je sluiten waarbij met alle facetten rekening is gehouden. 

Wij bieden een totaalaanpak zonder voorkeur voor - of een commercieel belang bij - één of enkele disciplines. Onze passie; het sluiten van de juiste en beste overnamedeal voor onze klanten.


Meer weten?   

Ontvang gratis de publicatie:

'Waarop moet u op letten bij de aankoop van een bedrijf'

DIRECT ONTVANGEn (PDF)  

Case


Wilt u ook verder?   

Het eerste adviesgesprek is vrijblijvend en komt voor onze rekening;

maak nu een afspraak
Nunes Consulting Group BV is lid van de DCFA.