“200% winstgroei dankzij de juiste financiering”

Case: groeifinanciering voor Pfeifer Heavy Machinery

Aanleiding:

Pfeifer Heavy Machinery, dat over de hele wereld gebruikte bouwmachines in- en verkoopt, heeft enorme ambities. Tegen de achtergrond van de economische crisis bleken banken echter terughoudend in het verstrekken van aanvullend werkkapitaal. Daarom schakelde Pfeifers accountant ons in om mee te denken over een oplossing.

Oplossing:

Samen met Pfeifer hebben we een missie, visie en strategie ontwikkeld, die we hebben uitgewerkt in een actieplan met financieringsdoelstellingen. Hierdoor konden we zowel de reden van de financieringsbehoefte als de aanwending van de financiering goed inzichtelijk maken. Na een onderhandelingsronde met verschillende internationale banken hebben we voorgesteld om een bankenconsortium een gezamenlijke lening te laten verstrekken, aangevuld met een financiering door private equity. Dankzij deze constructie waren de betrokken banken bereid om over de brug te komen.

Resultaat:

Dankzij de groeifinanciering heeft Pfeifer een structurele omzet- en winstgroei van meer dan 200% kunnen realiseren. Het bedrijf presteert nog elk jaar ruim boven prognose.

Reactie Pfeifer Heavy Machinery:

Gerrit Pfeifer, DGA:

“Bij Nunes begrijpen ze wat banken van ondernemers verlangen. Ook zijn ze in staat om creatief mee te denken over alternatieve scenario’s. Daar zijn we erg blij mee, want zonder deze financiering zouden we nooit zo hard hebben kunnen doorgroeien als we nu doen.”


Wilt u ook verder?   

Het eerste adviesgesprek is vrijblijvend en komt voor onze rekening;

maak nu een afspraak
Nunes Consulting Group BV is lid van de DCFA.