Zoekservice

Nunes Zoekservice

Vind het bedrijf dat precies bij uw plannen past

Zoekt u een bedrijf ter overname? Om eindelijk voor uzelf te beginnen? Of om uw bestaande activiteiten uit te breiden of op te schalen? Via de openbare kanalen is het lastig om de beste overnamekandidaten te vinden. Daarom hebben wij onze eigen zoekservice op de markt gebracht. Een duidelijk afgebakende dienst, waarvan u gebruik kunt maken voor een fixed price. 

Met de Nunes Zoekservice vindt u snel het juiste bedrijf, dat precies bij uw toekomstplannen past. Hiervoor hanteren wij een werkwijze in 4 stappen. 

1. Een op maat gemaakt zoekprofiel 

 Op basis van uw ideeën en verwachtingen stellen wij een duidelijk profiel op van het door u aan te kopen bedrijf. Abstracte, algemene wensen vertalen we daarbij zo veel mogelijk in concrete, meetbare criteria. Dit profiel vormt de basis voor onze zoekopdracht. 

2. Een shortlist van geschikte overnamekandidaten

Wij hebben exclusief toegang tot alle belangrijke databases met Nederlandse overnamekandidaten. Daarin bevinden zich ook bedrijven die niet in het openbaar te koop staan; vaak zijn dit zelfs de interessantste kandidaten. Na een uitgebreide scan van alle bedrijven die voldoen aan uw zoekprofiel, stellen we een shortlist samen van de 2 tot 5 bedrijven die het beste bij uw wensen en kwaliteiten passen.

3. Een onderzoeksrapport met uitgebreide informatie 

Over elk bedrijf op de shortlist stellen we een uitgebreid onderzoeksrapport op, met o.a.: 

  • Essentiële financiële gegevens
  • Ondernemingsstructuur
  • (Inter)nationale vertakkingen
  • Marktpositie
  • Informatie over het imago
  • Sleutelfiguren binnen de onderneming
  • Belangrijke relaties 
  • Interessante publicaties

Ook kijken we naar de historie van de onderneming en geven we een globale waarde-indicatie van het bedrijf. Hierdoor kunt u weloverwogen keuzes maken en gedegen voorbereidingen treffen. Bij een eerste gesprek komt u goed beslagen ten ijs, u bespaart veel tijd in het hele oriëntatie- en aankooptraject en u vergroot uw kansen op een goede deal. 

4. Een overzicht van de financieringsmogelijkheden en mogelijke dealstructuur 

Tot slot geven we u een antwoord op de vraag of de potentiële overnames voor u te financieren zijn, hoe u deze kunt financieren, en of de gewenste deal haalbaar is. Al deze informatie vatten we samen in een goed onderbouwd overzicht. Ook wordt daarin de dealstructuur helder uitgelegd, zodat u weet wat de mogelijkheden zijn, en realistische en haalbare keuzes kunt maken.

Meer weten?

Meer weten over de Nunes Zoekservice? Voorbeeldrapporten inzien? Bel (0481) 45 43 14, mail info@nunes.nl of maak een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek.