“Een structurele omzetgroei van zo’n 20%”

Case: overname collega-bedrijf door Hollarts Kunststoftechniek

 

Aanleiding:

Hollarts Kunststoftechniek is een ambitieus kunststofspuitgietbedrijf. Enkele jaren geleden was de huisvesting van het bedrijf echter te klein om verder door te groeien op de bestaande locatie. Bovendien wilde Hollarts ook de strategische opties onderzoeken om door acquisitie nóg sneller te groeien. Toen ze zich gingen oriënteren op de verschillende mogelijkheden en scenario’s hiervoor, kwamen ze al snel terecht bij Nunes.

Oplossing:

Vanuit ons eigen netwerk konden we direct een goede match maken met een overnamekandidaat. Dat de bedrijven concurrenten waren, met sterk verschillende bedrijfsculturen, maakte het onderhandelen weliswaar lastig, maar we wisten toch relatief snel een deal voor elkaar te krijgen. Cruciaal hierbij was het inzichtelijk maken van de wederzijdse belangen. Daarnaast hebben we alle juridische, financiële en fiscale gevolgen meegewogen, en verwerkt in op maat gemaakte documenten. Ook hebben we een financieringsoplossing aangedragen.

Resultaat:

Doordat de machines, producten en klantenbestanden van beide partijen goed op elkaar aansloten, waren er slechts wat kleine, technische aanpassingen nodig in de fabriek. Vervolgens kon Hollarts de productie op de locatie van haar voormalige concurrent direct voortzetten en al snel fors uitbreiden. De acquisitie en onmiddellijke benutting van de uitbreidingsmogelijkheden hebben geleid tot een structurele omzetgroei van zo’n 20%, waarvan zeker de helft is toe te schrijven aan de synergievoordelen.

Reactie Hollarts

“Het overnemen van een branchegenoot is best complex. Aan de ene kant wil je natuurlijk zo snel mogelijk tot een deal komen. Maar aan de andere kant wil je allebei niet teveel strategische informatie prijsgeven, voor het geval de deal niet doorgaat. Ik vind het knap hoe Nunes een sfeer van wederzijds begrip heeft weten te creëren. Door de uitwisseling van informatie goed te doseren, konden we stapje voor stapje naar een overeenkomst toegroeien. En is het gelukt om het hele proces uiteindelijk binnen enkele weken af te ronden.”


Wilt u ook verder?   

Het eerste adviesgesprek is vrijblijvend en komt voor onze rekening;

maak nu een afspraak
Nunes Consulting Group BV is lid van de DCFA.