“Creatief alternatief voor directe aankoop”

Case: een goede vastgoeddeal voor Pfeifer Heavy Machinery

Aanleiding:

Pfeifer Heavy Machinery, dat over de hele wereld gebruikte bouwmachines in- en verkoopt, groeit de laatste jaren buitengewoon hard. Hierdoor kreeg het bedrijf meer behoefte aan opslagruimte voor de handelsvoorraad. In het bedrijfspand op het aangrenzende perceel zag Pfeifer een geschikte locatie. Dit stond echter niet te koop. Nadat een eerste overleg met de buren niet succesvol verliep, schakelde Pfeifer Nunes in.

Oplossing:

In plaats van aan te sturen op directe verkoop, bedachten we een creatief alternatief. Eerst alleen het buitenterrein huren, voor een periode van twee jaar. En daarna pas de overdracht van het bedrijfspand, door aankoop van het hele perceel. Zo’n constructie heeft uiteraard de nodige juridische haken en ogen, evenals consequenties voor de financiering. Dus ook daarvoor bedachten we een oplossing.

Resultaat:

Door de transactie in twee fases te structureren kreeg Pfeifer acuut een oplossing voor haar belangrijkste behoefte: onmiddellijke opslagruimte voor haar handelsvoorraden. En na twee jaar is inderdaad het bedrijfspand met buitenterrein aangekocht. Een oplossing die alleen mogelijk was door ook rekening te houden met de belangen van de tegenpartij, die hierdoor de tijd kreeg om een nieuwe locatie te vinden.

Reactie Pfeifer Heavy Machinery:

Gerrit Pfeifer, DGA:

“Ik vind het echt knap hoe Nunes dit voor elkaar heeft gekregen. Dat heeft niet alleen met kennis van vastgoed te maken, maar vooral met hun onderhandelingsvaardigheden. Ze denken echt out of the box en kunnen zich heel goed verplaatsen in alle partijen. Daardoor is er uiteindelijk toch een deal tot stand gekomen.”


Wilt u ook verder?   

Het eerste adviesgesprek is vrijblijvend en komt voor onze rekening;

maak nu een afspraak
Nunes Consulting Group BV is lid van de DCFA.