“Eén aanspreekpunt voor alle documenten”

Case: juridische dienstverlening voor Transformer Supplies

Aanleiding:

Transformer Supplies produceert en levert isolatiemateriaal voor transformatoren. Enkele jaren geleden stonden we Transformer Supplies terzijde bij een bedrijfsovername. Vanwege de juridische aspecten die hierbij kwamen kijken, vroegen ze ons ook om de hiervoor benodigde documenten op te stellen. Sindsdien is Nunes een soort huisjurist voor Transformer Supplies.

Oplossing:

In elke fase van de ontwikkeling van Transformer Supplies hebben we het bedrijf geholpen met de juiste juridische documenten. Een geheimhoudingsovereenkomst, intentieverklaring en exclusiviteitsverklaring rond de overname. Vervolgens een activa- aandelenovereenkomst, een koopovereenkomst onroerende zaken en een huurovereenkomst. En daarna ook arbeidsrechtelijke overeenkomsten, een service level agreement voor afnemers, leveranciersverklaringen et cetera.

Resultaat:

Bij Transformer Supplies ondernemen ze in de geruststellende wetenschap dat hun belangrijkste risico’s zijn afgedekt door juridisch documenten op maat, die perfect passen bij hun specifieke situatie. Zo is bij de overname vastgelegd dat niet alle bedrijfsrisico’s voor rekening van Transformer Supplies zouden komen, door een omzetgarantie te bedingen van de overgenomen partij. En zijn de grootste risico’s op personeelsgebied ondervangen door in contracten bepalingen op te nemen omtrent ontbindingsvergoedingen.

Reactie Transformer Supplies:

Willem van der Zwalum, DGA: “Een groot voordeel vind ik dat we bij Nunes één aanspreekpunt hebben voor alle verschillende juridische documenten. Je hoeft je verhaal dus niet tegen allerlei verschillende specialisten te vertellen, wat ook qua kosten nog eens fors in de papieren zou lopen. Door hun kleine, flexibele organisatie kunnen ze zeer effectief werken tegen sterk concurrerende tarieven.”


Wilt u ook verder?   

Het eerste adviesgesprek is vrijblijvend en komt voor onze rekening;

maak nu een afspraak
Nunes Consulting Group BV is lid van de DCFA.